Alkonyat

(Twilight, 2008)

Bella 17 éves tinédzser, aki édesapjával egy kisvárosba költözik. Itt aztán beleszeret egy nagyon különösen viselkedő osztálytársába, Edward Cullenbe. Hamarosan kiderül, hogy milyen indokok állnak a srác furcsaságainak hátterében: Edward Cullen valójában egy vámpír.


Nemzet: amerikai

Stílus: akció, horror

Magyar mozibemutató: 2008. november 27.

Amerikai mozibemutató: 2008. november 21.

Színes feliratos amerikai romantikus thriller, 120 perc, 2008
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 


rendező: Catherine Hardwicke

író: Stephenie Meyer

forgatókönyvíró: Melissa Rosenberg

zeneszerző: Carter Burwell

operatőr: Elliot Davis

producer: Wyck Godfrey, Greg Mooradian

vágó: Nancy Richardson

A történet főszereplője egy különc lány, Bella, aki másik városba költözése után megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal. Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír, aki azonban csak állati vért fogyaszt. Ahogy a páros egyre közelebb kerül egymáshoz, Edward egyre nehezebben tudja féken tartani a lány illatának hatására feltörő ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak a városban.

 

Újhold

(New Moon, 2009)

  Bella 18. szülinapja idején vagyunk. Ez számára rettenetes, hisz így egy évvel idősebb lett Edwardnál, így nem is akar ünnepelni. Alice mégis bulit szervez neki. Ez végül rosszul sül el, az ajándékbontásnál Bella megvágja egy papírral a kezét, s Jasper, aki nemrég csatlakozott a Cullen családhoz kis híján ráveti magát Bellára. Edward szakít Bellával, azt mondja nem elég jó neki. A Cullen család elköltözik Forks-ból. Bella hónapokig szenved, senkivel nem beszél, csak ha kérdezik válaszol. Nem megy sehova, rosszul érzi magát. Összebarátkozik Jacob Blackel, de még mindig Edward emlékéhez ragaszkodik. Nem tudja elfelejteni szerelmét. Közben Charlie dolgát támadó medvék nehezítik meg, akik túrázókat ölnek meg. Egy borzalmas félreértés pedig mindennek a végét jelentheti...

Nemzet: amerikai

Stílus: akció, horror

Magyar mozibemutató: 2008. november

Amerikai mozibemutató : 2008. november 20.

rendező: Chris Weitz

író: Stephani Mey

zeneszerző: Melissa Roesnberg

operatőr: 

producer: Wyck Godfrey, Mark Morgan

vágó: Peter Lambert

 

 
Oldalmenü
Naptár
Diavetítő
Szavazás
Mi legyen több?
Kép
Adatok a sztárokról
Extrák
Más(leírom a vk-ba)